keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

1. Harjoituspäivä

Aamu valkeni aurinkoisena eiliseen tapaan. Tänään on odotettavissa toistaiseksi kuumin päivä, mutta illan suussa on odotettavissa kylmän rintaman ylitys mahdollisine puuskarintamineen, jossa tuulen nopeus puuskissa voi nousta 20 - 25 m/s:iin. Kisaorganisaatio lupasi ilmoitella moisesta kolmen neljän tunnin varoituksella.


Joukkueenjohtaijien briefing aloitti ensimmäisen harjoituspäivän virallisen ohjelman. Kisaorganisaatio sai joukkueenjohtajilta lämpimän kiitoksen kisojen järjestelyistä tähän mennessä. Pientä korjattavaa toki löytyy, mutta ottaen huomioon, että organisaatio on kokematon, järjestelyt ovat toistaiseksi sujuneet hyvin. 


Jotain kertonee se, että eräs suurimmista huolenaiheista tässä vaiheessa oli ruokalujärjestelyt: lounas on tarjolla vasta klo 11.15 alkaen, mikä tietysti tarkoittaa sitä, etteivät kilpailijat ehtisi syömään ennen hinausten alkua. Tähän pyydetiin muutosta ja kaikki joukkuuenjohtajat nyökyttelivät hyväksyvästi ehdotetun epäkohdan korjaukselle.Harjoituspäivälle annettiin lyhyehköt aluetehtävät kaikkiin luokkiin. Hinaukset alkoivat hieman puolen päivän jälkeen lyhyellä varoituksella. Kisaorganisaatiolla oli aamulla ongelmia uusimman SeeYou-version kanssa, minkä vuoksi tehtävälappuja ei saatu ajoissa briefingiin ja niitä jaettiin kilpailijoille vasta gridissä. Tehtävään tutustumiseen ja ohjelmointiin jäi vähänlaisesti aikaa, mutta toivottavasti homma alkaa sujua jouhevammin tulevina päivinä.


Kaikki suomalaiskoneet lähtivät taivaalle hinausten alkupäässä ja osalla on illalla tiedossa tekninen tarkastus. Sitä ennen on luvassa vielä pientä säätöä ainakin Ykkösen kuskeilla, jotta massat ja polttoainemäärät saadaan optimoitua kisapäiviä varten.

1 kommentti:

  1. Unkarissa taitaa olla tänään illalla tuimia ukkosia, joten meteomiesten varoitukset taitavat osua oikeaan.
    http://www.blitzortung.org/Webpages/index.php?lang=en&page=1

    VastaaPoista