perjantai 17. heinäkuuta 2015

Kilpailun viides päivä

Suomalaiskaksikot jatkoivat torstaina hyviä suorituksiaan. Hanskin/Ipen alustavien tulosten yhden pisteen nokitus Visa-Mattia/Harria vastaan kääntyi kuitenkin yhden pisteen tappioksi, kun maalilinja tuli alitettua parilla metrillä, mistä rankaistiin sitten asianmukaisin virhepistein. Ipe tunnusti lukeneensa korkeuksia väärästä - mekaanisesta - mittarista maalilinjaa lähestyttäessä eikä sitä varten viritetystä LX9000:n QNH metrinäytöstä. Noh,  ei sitä ehkä ihan niin tarkalle olisi tarvinnut ajaa, mutta kuitenkin...

18 m luokan tehtävä aiheutti paljon porua gridissä kuten jo aiemmin kirjoitin. Koneet lähetettiin tahkoamaan kuivaan keliin länsisuuntaan ensimmäiselle käännepisteelle, kun kentästä itään olisi ollut paranevaa pilvikeliä, joista muut luokat saivat B-tehtävän vastaanotettuaan nauttia. Jos keli olisi alkanut kuten oli alkuun oletettu ja hinaukset 11.15, olisi reilu 500:n puoltanut paikkaansa, mutta sellaisena kuin keli alkoi ja oletettua myöhemmin, 18 m luokaltakin olisi järkipäätöksellä voinut pudottaa ensimmäisen käännepisteen kuivassa pois ja tyytyä 400:een. Tehtävä oli ylimittainen vaikka aika moni sen sinnittelikin läpi. Wille ja Masa jäivät eilen matkapisteille.


Joissakin tämän päivän ennusteissa on näkynyt sadekuuroja/ukkosta. Gridi on määrätty kiitotielle 17 alka 0800 paikallista aikaa. Katsotaan mitä päivä tuo tullessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti