sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Avajaispäivän tunnelmia

Sunnuntai, 12.7. on kisojen virallinen avajaispäivä ja tällöin ei lennetä. Järjestäjien tiedotus on ollut periaatteessa hyvää, joskin jokkueenjohtajan näkökulmasta usammin kuin kerran kokoontumisista on ilmoitettu turhan myöhään: enimmäisistä briefingeistä (sen siirrosta) tuli tieto aamuyöllä kello yhden aikaan ja avajaispäivän joukkueenjohtajien kokous aamuksi klo 8 ilmoitettiin 21.30 edellisenä iltana. Pitääpähän joukkueenjohtaja varpaillaan tällainen ilmoittelu.


Avajaispäivän aamuna leiriin saapuessani olivat hieman ikävät uutiset vastassa: suomalaisleirin telttoihin oli joukkueen nukkuessa tunkeuduttu ja kaksi älypuhelinta ja käteistä rahaa oli hävinnyt telttojen sisältä. Varkauden kohteeksi olivat joutuneet Visa-Matti ja YA-tiimistä Benja. Näinpä ollen Visa-Matin tai Benjan numeroon ei kannata yrittää soittaa. Visa-Matti lupasi ilmoittaa tilinumeron, jolle rahalahjoituksia varastettujen tilalle voi siirtää. Varkaille olivat kelvanneet ainaostaan eurot ja Sveitsin frangit.

Joukkueenjohtaijien kokouksessa selvisi, että myös Hollannin joukkueen leiriin vähän matkaa suomalaisista oli tunkeuduttu ja rahaa ja ainakin yksi kannettava tietokone oli varastettu. Paikallinen poliisi saatiin paikalle lyhyellä varoituksella ja rikospaikkatutkijatkin kävivät leireissä haastattelemassa ja katsomassa paikat läpi. Tapahtuneesta huolimatta oman joukkueemme henki on hyvä. Hollannin joukkueenjohtaja kertoi olevansa huolestunut kisapaikan turvallisuudesta - ymmärrettävästi. Järjestäjät sanoivat lisäävänsä alueen vartijoiden määrää kahdesta viime yönä partioineesta reippaasti ylöspäin.

Maanantaina on ensimmäinen kisapäivä ja aamun briefingt siirrettiin puoli tuntia normaalia aikaisemmaksi jo sunnuntaina. Sää ensimmäisenä kisapäivänä ei näytä kovinkaan lupaavalta, mutta se nähdään tarkemmin huomisaamuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti